ROTTERDAM - De rechtbank Rotterdam heeft vandaag een 33-jarige man uit Rotterdam veroordeeld voor dood door schuld in het verkeer, het rijden onder invloed en het verlaten van de plaats van het ongeval tot een gevangenisstraf van vier jaar en zes maanden, met aftrek van voorarrest.


Daarnaast is aan de man een geheel onvoorwaardelijke ontzegging van de rijbevoegdheid opgelegd voor de duur van 5 jaar.

Roekeloos rijden

De man heeft op 19 april 2020 te Rotterdam een ernstig ongeval veroorzaakt waarbij een jonge vrouw om het leven is gekomen. De rechtbank heeft vastgesteld dat de man daarbij roekeloos heeft gereden, doordat hij met zeer hoge snelheid door rood licht reed terwijl hij ook nog eens flink onder invloed was van alcohol. Bij de man is een alcoholgehalte in zijn bloed vastgesteld van 1,68 pro mille, dat is meer dan 3 maal de wettelijk toegestane maximum hoeveelheid.

Schadevergoeding

Aan de ouders en de broer van de overleden vrouw is ieder een bedrag toegekend ter zake shockschade van resp. € 20.000 (ouders) en € 15.000 (broer). Aan de ouders is tevens de gevorderde (aanvullende) vergoeding toegekend vanwege affectieschade. Verder moet de man materiële schade vergoeden.