RIDDERKERK - De politie heeft zondag 12 april op de A38 ter hoogte van Ridderkerk een 28-jarige man uit Schiedam aangehouden. In zijn auto trof de politie een grote hoeveelheid drugs aan. Bovendien was zijn auto zogenaamd omgekat, er waren valse chassisnummers aangebracht om de ware identiteit van de auto te verhullen.


Medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid gaven de auto van de Schiedammer omstreeks 16.00 uur een stopteken. Bij de controle van de auto zagen de agenten dat het lettertype op het plaatje met het chassisnummer dat zich achter de voorruit bevond, duidelijk afweek van het lettertype dat de autofabrikant normaal gebruikt. Ook het nummer op een sticker op de deurstijl was sterk afwijkend. Nadat ook het uitlezen van het digitale chassisnummer via OnBoardDiagnose in de auto niet lukte, waren de agenten overtuigd dat er iets niet klopte met deze auto.

Drugs
Tijdens het onderzoek aan de chassisnummers zagen de agenten ook een gripzakje met hasj liggen. Daarop is de hele auto doorzocht en troffen de agenten onder een stoel en in de kofferbak verschillende soorten drugs aan. Onder andere 1800 ponypacks, dat zijn vetvrije papiertjes met een gebruikershoeveelheid cocaïne. Verder nog honderden pillen en poeders, waaronder vermoedelijk MDMA, crystal meth, heroïne, GHB en Viagra. De Schiedammer werd direct aangehouden en alle drugs en de auto werden in beslag genomen. De politie stelt een nader onderzoek in naar de herkomst van de drugs en de ware identiteit van de auto.

Identiteit
Het is bij de politie algemeen bekend dat bijvoorbeeld gestolen voertuigen voorzien worden van valse chassisnummers om de ware identiteit te verhullen. Deze auto’s worden, vaak voorzien van een vals kenteken, ook gebruikt om zware delicten te plegen zoals het vervoeren van drugs.