ROTTERDAM - Op vrijdagmiddag 19 april heeft de politie in een woning aan de Van Adrichemweg een versnijdingspand aangetroffen. Een 35-jarige man uit Rotterdam is aangehouden. De politie doet onderzoek en komt graag in contact met mensen die informatie hebben die het onderzoek kan helpen.


Rond 13.00 uur kwam bij de meldkamer van de politie een melding over een mogelijke inbraak binnen: omwonenden hadden drie onbekende mannen uit een raam zien springen. Agenten die op de melding afgingen, troffen in de woning stoffen aan die mogelijk gevaarlijk konden zijn voor hun gezondheid. Om die reden hebben zij de woning verlaten en heeft de brandweer metingen verricht. Gelukkig bleken de stoffen niet gevaarlijk om in te ademen en konden agenten onderzoek doen naar hetgeen zij aantroffen in de woning. Het bleek te gaan om drugsgerelateerde goederen die gebruikt werden om drugs te versnijden. Een zogenaamd versnijdingspand is een pand waarin drugs worden versneden en vermengd met andere stoffen om het volume toe te laten nemen en zo meer aan de drugs te kunnen verdienen. In het versnijdingspand werden ook twee vuurwapens aangetroffen. Alle goederen zijn in beslag genomen. De bewoner van het pand, een 35-jarige man, is aangehouden op verdenking van het vervaardigen en in het bezit hebben van harddrugs en op verdenking van vuurwapenbezit.

U kunt ons helpen
De recherche doet onderzoek naar het versnijdingspand en is op zoek naar de drie mannen die het pand uit zijn gesprongen. De hulp van getuigen is hierbij welkom. Heeft u iets gezien of gehoord rondom het pand en dit nog niet met de politie gedeeld? Of heeft u camerabeelden waarop iets te zien is wat het onderzoek kan helpen? Laat het dan weten via onderstaande contactmogelijkheden. Dat kan ook volledig anoniem.

Meld opvallende situaties (anoniem)
Panden waar drugs worden opgeslagen, versneden of verhandeld trekken criminelen en geweld aan. Help mee het geweld te stoppen en meld verdachte situaties. Ziet u onbekende mensen op vreemde tijdstippen regelmatig in en uit een woning gaan? Komen er regelmatig op vreemde tijdstippen wisselende mensen aan de deur? Zijn ramen altijd verduisterd met gordijnen en is onduidelijk wie er in de woning woont? Dan kan het gaan om een drugspand. Heeft u vermoedens, meld dit bij de politie via 0900-8844. Blijft u liever anoniem tip dan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Ook kunt u terecht bij TCI, Team Criminele Inlichtingen voor een vertrouwelijk gesprek.