Rotterdam - Bij een aanhouding in Rotterdam zijn vanmorgen rond 5.00 uur waarschuwingsschoten gelost. Een 31-jarige Rotterdammer is aangehouden. Een vuurwapen werd in beslag genomen.

Beeld: Stockfoto

De politie kreeg een melding dat er een man op de Kruiskade zou lopen met vuurwapen aan zijn broeksband. De politie ging er direct op af. Bij het zien van de agenten zette de man het op een lopen in de richting van het Hofplein. 

De politie loste enkele waarschuwingsschoten. De man gaf zijn vluchtpoging na de waarschuwingsschoten op en is aangehouden.

Een getuige zag dat de man tijdens zijn vlucht iets weggooide. Het bleek later te gaan om een vuurwapen. Het wapen is door de politie veiliggesteld en in beslag genomen. 

Wapengeweld stoppen

Als je weet hebt van een wapen, meld het. De persoon die het wapen bezit, zal ook niet schromen om het te gebruiken. Door te melden kunnen burgers helpen het wapenbezit en daarmee wapengeweld te stoppen. Ziet u nu een wapen en is er directe inzet nodig, bel 112. Heeft u weet van een wapen, bel 0900-8844. Blijft u liever anoniem bel dan 0800-7000 of tip via www.meldmisdaadanoniem.nl