ROTTERDAM - In de nacht van zaterdag op zondag is bij een vechtpartij op de Meent een agent gewond geraakt, nadat twee mannen de agent aanvielen. De twee mannen (25 en 58 jaar oud uit Rotterdam) zijn aangehouden. De politie doet onderzoek naar de zaak.


Agenten gingen rond 01:30 uur af op een assistentiemelding vanuit beveiligers die bij een vechtpartij stonden op de Meent in Rotterdam. Als de agenten op de Meent aankomen, is de rust al enigszins wedergekeerd. Er wordt besloten om namen te noteren van alle betrokkenen en iedereen weg te sturen. Daar gaat iedereen mee akkoord, behalve een vrouw. Zij luistert niet naar de vorderingen van agenten om weg te gaan. Na nog een paar keer gewaarschuwd te hebben, geeft de agent de vrouw een duwtje in de richting van waar zij heen moet gaan. Direct wordt de agent door twee mannen aangevallen. Zij slaan, bijten en houden de agent in een nekklem. Met hulp van andere agenten worden de twee mannen direct aangehouden. De mannen zijn 25 en 58 jaar oud en komen uit Rotterdam. De agent wordt door ambulancepersoneel nagekeken op zijn verwondingen. Hij hoeft gelukkig niet naar het ziekenhuis, maar wordt in de ambulance verzorgd.

Geweld tegen politieagenten is onacceptabel
Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, tegen agenten wordt niet getolereerd.
Politie en justitie hanteren hier dezelfde aanpak: aangiftes worden altijd opgenomen, daders worden met prioriteit door het Openbaar Ministerie voor de rechter gebracht, en tegen de daders wordt een driemaal zo hoge straf geëist.