ROTTERDAM - Een voorbijganger ontdekte zondagochtend kogelgaten in een geparkeerde auto aan de Oldegaarde. Naast de auto lagen hulzen. De politie onderzoekt of de kogelinslagen verband houden met schoten die vrijdag in de vroege ochtend rond twee uur gehoord werden door diverse buurtbewoners.


De getroffen auto stond geparkeerd op de Oldegaarde nabij de Vaanweg. Een voorbijganger zag zondagochtend dat de auto kogelinslagen had en alarmeerde de politie. De politie vond ook hulzen naast de auto. De Forensische Opsporing kwam ter plaatse voor nader onderzoek.

De politie kreeg de nacht van donderdag op vrijdag diverse meldingen van gehoorde schoten op de Oldegaarde. Agenten kwamen gelijk naar de Oldegaarde en deden onderzoek, maar vonden geen slachtoffer, betrokkenen of sporen van een schietincident. Mogelijk zijn de nu ontdekte kogelinslagen van de vrijdag gehoorde schoten.

Getuigen
De politie komt voor het onderzoek graag in contact met getuigen die vrijdag, zaterdag of zondagochtend verdachte dingen gezien of gehoord hebben. De recherche zou vooral bijzonder geholpen zijn met camerabeelden, dat mag ook zijn van een dashboardcamera of deurbelcamera. Informatie kunt u doorbellen naar 0900-8844 of gebruik het tipformulier. Als u liever anoniem wilt blijven, bel dan 0800-7000 of meld via meldmisdaadanoniem.nl.