Rotterdam - Wekelijks worden in Bureau Rijnmond, het regionaal opsporingsprogramma van politie en Openbaar Ministerie, beelden van misdrijven getoond. De vraag aan het publiek is vervolgens te helpen bij het oplossen daarvan. Het kan echter ook anders! Soms besluiten de getoonde verdachten zélf zich te melden naar aanleiding van de oproepen. Dat gebeurde deze week in twee gevallen. Welke? Kijk morgenavond naar Bureau Rijnmond.Schietincident

In diezelfde uitzending worden opnieuw beelden getoond van zaken die de politie graag op zou lossen, maar waar de hulp van de kijker zeer gewenst is. Zoals een schietincident op de Schiedamseweg in Rotterdam. Daar werd in de nacht van zaterdag 29- op zondag 30 augustus op een man geschoten. Wij laten de beelden van de verdachten zien.

Overval

Op 12 november is een kapsalon op de Oudedijk in Rotterdam overvallen door een man. Van hem zijn beelden beschikbaar en die tonen wij in Bureau Rijnmond in de hoop dat de kijker hem herkent.

Vuurwerk

Een vrouw uit Rozenburg kwam op 10 november met de schrik vrij, toen in de Gaffelstraat in Rotterdam, zwaar vuurwerk op haar auto werd gegooid. Zij wist uit haar auto te vluchten, maar die raakte wel Total los. Zij doet haar verhaal voor de camera van Bureau Rijnmond.

Bureau Rijnmond, donderdagmiddag rond 17.20 uur op RTV Rijnmond (herhaling elk half uur tot de volgende dag 17.00 uur).

Voor meer informatie en de afzonderlijke items kunt u terecht op www.politie.nl/bureaurijnmond en op de diverse sociale media.