ROTTERDAM - Bureau Rijnmond start morgen met het zevende seizoen en het Openbaar Ministerie (OM) en de politie doen daarin het komende jaar opnieuw een beroep op de kijkers om te helpen bij het oplossen van misdrijven.

In 2020 werden in Bureau Rijnmond 147 zaken getoond uit Rotterdam, maar ook uit andere gemeenten uit de Regio en zelfs daarbuiten. Achtenveertig verdachten werden aangehouden, soms doordat zij zich meldden naar aanleiding van de uitzending en soms door de inzet van sociale media en samenwerking met andere opsporingsprogramma’s. In het komende jaar hoopt het OM en de politie opnieuw op vele tips van de kijkers van Bureau Rijnmond

Overvallen en mishandelingen

Deze week besteedt Bureau Rijnmond aandacht aan twee overvallen op het Marinus Bolkplein in Rotterdam en twee zware mishandelingen. Eén daarvan vond plaats bij een tankstation op de Colosseumweg en één op metrostation Eendrachtsplein.

Vernieling/brandstichting

Bij een reeks incidenten met vuurwerkbommen op oudejaarsdag en begin januari, ontstond veel schade aan verschillende gebouwen in de wijk Lombardijen. De politie onderzoekt deze zaak en vraagt de kijker van Bureau Rijnmond om informatie.

Bureau Rijnmond, donderdagmiddag rond 17.20 uur op RTV Rijnmond (herhaling elk half uur tot de volgende dag 17.00 uur).

Voor meer informatie en de afzonderlijke items kunt u terecht op www.politie.nl/bureaurijnmond en op de diverse sociale media.