Rotterdam - In het Regionaal Opsporingsprogramma ‘Bureau Rijnmond’ wordt wekelijks de hulp van de kijker gevraagd bij het oplossen van misdrijven. Daar is deze week geen uitzondering op. De politie vraagt informatie over drie overvallen, een schietincident en een inbraak.Overvallen

In deze aflevering wordt onder andere aandacht gevraagd voor drie overvallen. Tweemaal waren bedrijven het doelwit en eenmaal een ouder echtpaar.

Snackbar Verhage aan de Putsebocht in Rotterdam werd op 15 juli overvallen door een man met een mes en Snackbar Starfood aan het Dillenburgplein in Ridderkerk werd op 8 augustus overvallen door een jonge man met een vuurwapen.

Het echtpaar dat werd overvallen woont in de Vinkenstraat in Krimpen aan den IJssel. Deze overval ging met geweld gepaard maar was ook weer snel voorbij.

Inbraakpoging

Een bijzondere ontwikkeling bij een inbraak in een woning in de Onacklaan in Capelle aan den IJssel. Om dat te begrijpen is het verstandig om morgen naar Bureau Rijnmond te kijken.

Rozenburg

Op 2 september werd een appartementengebouw in Rozenburg onder vuur genomen. Een bewoner werd op een haar na geraakt. De politie heeft uitgebreid onderzoek gedaan, maar heeft nog steeds de hulp van het publiek nodig.

Help de politie deze en andere misdrijven op te lossen en kijk naar Bureau Rijnmond op donderdagmiddag rond 17.20 uur op RTV Rijnmond (herhaling elk half uur tot de volgende dag 17.00 uur).

Kijk voor meer informatie en de afzonderlijke items ook op www.politie.nl/bureaurijnmond en op de diverse sociale media.