ROTTERDAM - Deze week in Bureau Rijnmond, het regionaal opsporingsprogramma van Openbaar Ministerie en de politie Eenheid Rotterdam verschillende nieuwe zaken, waaronder de explosie aan de Schammenkamp in Rotterdam, waarbij drie doden te betreuren waren.


In Bureau Rijnmond van 1 februari vroegen politie en justitie aandacht voor de zaak van een 75-jarige vrouw uit Rotterdam die op 20 november slachtoffer werd van bankmedewerkerfraude en haar pinpas afgaf. Te zien waren beelden van een jongeman die met deze buitgemaakte pinpas pint. Doordat deze dader mogelijk minderjarig was, lieten we hem onherkenbaar zien en gaven hem daarmee de kans zichzelf te melden. Dat deed hij niet. Nu laten we de pinner herkenbaar zien.

Winkeldieven
Op 30 novermber sloegen drie winkeldieven hun slag bij een wi kel in Gorinchem. De buit: voor jonderden euro's aan toiletartikelen. De daders staan op beeld. Wie zijn ze?

Woninginbrekers staan goed op beeld
Twee inbrekers brachten op 21 december een bezoekje aan een woning aan de Frits Ruysstraat in Rotterdam. Ze gingen er met een kluis vandoor, maar lieten ook iets achter: hun gezichten zijnhn op camerabeelden.

Bankmedewerkerfraude
Een 78-jarige vrouw uit Rotterdam werd op 23 november van haar pinpas bestolen toen ze gemaild en gebeld was. De zogenaamde bankmedewerker wist het verbouwereerde slachtoffer ervan te overtuigen haar pinpas en pincode af te geven. Degene die met haar pinpas haar rekening plundert staat op beeld.

Explosie Schammenkamp
Op 29 januari vond een enorme explosie plaats in een pand aan de Schammenkamp in Rotterdam met een grote brand tot gevolg. Bij dit incident kwamen drie mensen om. De politie heeft een aanhouding verricht, maar heeft nog veel vragen als het gaat om de oorzaak en de toedracht van de explosie.

Elke donderdagmiddag: Bureau Rijnmond
Kijk donderdagmiddag rond 17.20 uur naar Bureau Rijnmond op RTV Rijnmond (herhaling half uur tot de volgende dag 17.00 uur).
Voor meer informatie en de afzonderlijke items kunt u terecht op www.politie.nl/bureaurijnmond, https://www.youtube.com/c/BureauRijnmond en op de diverse sociale media.