ROTTERDAM - Bij een schietincident op de Rodenburgstraat in Rotterdam zijn op 9 december drie gewonden gevallen.


Rond 13.10u vuurden een of meerdere daders in de straat schoten af om er vervolgens in een auto vandoor te gaan. Een vrouw en een man raakten licht gewond, een andere man ernstig. De mannen zijn naar het ziekenhuis gebracht, voor de vrouwelijke gewonde bleek dat niet nodig. De politie was snel op de plaats van het incident, maar de schutter(s) waren er toen al vandoor.


Onderzoek

Agenten startten direct een onderzoek naar de toedracht van het incident. Vermoedelijk ging aan het schietincident een zakelijk geschil vooraf tussen een klant en een aannemer. Bij het incident raakten de klant, en toegesnelde omstanders gewond. Rechercheurs doen buurtonderzoek, getuigen worden bevraagd en agenten zijn op zoek naar eventuele camerabeelden. Ook wordt onderzoek gedaan naar het type wapen waarmee geschoten is. De Rodenburgstraat was voor onderzoek urenlang voor het verkeer afgesloten.

Arrestatieteam

Op 9 december rond 19.00 uur hield een arrestatieteam in een woning aan de de Galileistraat in Schiedam twee mannen aan op verdenking van betrokkenheid bij het schietincident. Het gaat om een 52-jarige man uit Rotterdam en een 51-jarige man uit Schiedam. Beiden zitten vast en worden verhoord.


Getuigen en beelden welkom

Heeft u het schietincident gezien of weet u meer van de toedracht of achtergrond? Heeft u misschien beelden van het gebeuren, van bijvoorbeeld een dashcam