ROTTERDAM - Deze week besteedt ‘Bureau Rijnmond’ aandacht aan onder andere een overval en een carjacking. Maar er gebeurde meer dan dat en daarom is er in de uitzending van donderdag aandacht voor nog vier andere zaken.Overval


In Schiedam werd op 14 september een tabak shop overvallen door een man. Hij bedreigde de eigenaar met een mes. Zonder buit ging hij uiteindelijk vandoor, achterop een scooter van een handlanger.

Carjacking
Op dinsdag 10 september vonden kort na elkaar 2 schietincidenten plaats in Rotterdam. De eerste keer aan de Berlagestraat, daarna ook nog aan de Kreeftstraat. De dader schoot met een automatisch wapen, een AK-47, vanuit een grijze BMW station op zijn beoogde slachtoffers en ging er daarna snel vandoor. Iets verderop op de Hoofdweg, werd daarna een Belgische dame bedreigd en uit haar Audi gedwongen. Daarna gingen de daders er snel vandoor. De schietincidenten zijn door bewakingscamera’s gefilmd.
Inbraak

Op zaterdag 31 augustus werd de bedrijfsleider van de Kentucky Fried Chicken onaangenaam verrast toen hij via de achteringang van zijn restaurant op het Binnenwegplein naar binnen wilde gaan. De deur stond open en de vuilnisbakken, die hij de voorgaande avond had binnen gezet, stonden buiten. Ook binnen stond de deur open en nog vervelender, de deur van de kluis ook. Er bleek een geldbedrag te zijn weggenomen. In Bureau Rijnmond worden beelden getoond van de verdachten.

Trouwstoet
Er is al veel aandacht geweest voor de problemen rond een trouwstoet op de Westzeedijk waarbij een politieman werd neergeslagen. Op de oproep om beelden ter beschikking te stellen, werd gevolg gegeven en daarom worden deze week nieuwe beelden getoond.
Nieuwe Binnenweg

Zondagavond raakte een man zwaargewond tijdens een schietincident op de Nieuwe Binnenweg. Of de kogels voor hem bedoeld waren, is nog onderwerp van onderzoek. De politie heeft de gewonde man aangehouden evenals twee andere mannen. De politie heeft een groot onderzoeksteam opgestart en is op zoek naar getuigen en camerabeelden.

Openbaar Ministerie
Verder geeft Natascha Rose van het Openbaar Ministerie uitleg over de beloning voor informatie over (vuur)wapens.


Help de politie deze en andere misdrijven op te lossen en kijk naar Bureau Rijnmond op donderdagmiddag rond 17.20 uur op RTV Rijnmond (herhaling elk half uur tot de volgende dag 17.00 uur).

Kijk voor meer informatie en de afzonderlijke items ook op www.politie.nl/bureaurijnmond en op de diverse sociale media.