ROTTERDAM- In Bureau Rijnmond, het regionaal opsporingsprogramma van politie en Justitie, is deze week onder andere aandacht voor een overval in Dordrecht en een straatroof in Schiedam.


Overval
In de nacht van vrijdag op zaterdag 31 augustus stapte rond 01.30 uur een man in een taxi die klaarstond bij de Conradstraat, vlakbij het Centraal Station van Rotterdam. De klant wilde naar Dordrecht en hij en de chauffeur spraken onderweg over koetjes en kalfjes, totdat het tijd was om af te rekenen bij het treinstation in Dordrecht.

Straatroof
Maandagmiddag 19 augustus deed een 78-jarige man boodschappen bij Albert Heijn aan de Lange Kerkstraat in Schiedam. Tijdens het afrekenen merkte hij niet dat hij in de gaten werd gehouden door een man die achter hem stond. Eenmaal op de Oude kerkhof aangekomen griste deze man de portemonnee uit de zak van de oude man.
Mishandeling en inbraak

Een mishandeling op het Metroplein in Rotterdam en een inbraak in de Librijesteeg in het centrum van Rotterdam maken de uitzending compleet. Van de inbrekers in de Librijesteeg worden scherpe beelden getoond.

Kijk naar Bureau Rijnmond op donderdagmiddag rond 17.20 uur op RTV Rijnmond (herhaling elk half uur tot de volgende dag 17.00 uur).

Voor meer informatie en de afzonderlijke items kunt u terecht op www.politie.nl/bureaurijnmond en op de diverse sociale media.