ROTTERDAM - Op de Crooswijkseweg is zondag 30 april een explosief afgegaan bij een horecazaak. Gelukkig raakte niemand gewond. De politie doet onderzoek.


Buurtbewoners werden rond 02.30 uur opgeschrikt door harde knallen. Er bleek een explosief af te zijn gegaan. Gelukkig raakte niemand gewond. Getuigen hebben na de explosie een jongen zien wegrennen over de Boezemsingel. Deze jongen zou in het donker gekleed zijn. De politie heeft ter plekke onderzoek verricht. Onder andere het team explosieven verkenning (TEV) en de Forensische Opsporing waren hierbij aanwezig.

Camerabeelden gezocht
Voor het onderzoek naar de explosie zijn getuigen en camerabeelden zeer welkom. Heeft u beschikking over een deurbelcamera, dashcam of bewakingscamera in deze straten of omliggende straten en is daarop rond 02.30 uur iets verdachts te zien, neem dan alstublieft contact op met de politie via 0900-8844 of laat de beelden achter via onderstaand tipformulier.

Melden helpt!
Het is niet de eerste keer dat een explosie is voorkomen door een alerte getuige. Afgelopen maart was het een buurtbewoner in Vlaardingen die zeer alert een verdachte situatie meldde waardoor een explosie kon worden voorkomen. Ziet u een verdachte situatie, bel dan direct 112.