ROTTERDAM - Bij een theehuis op de Schiedamseweg in Rotterdam is in de nacht van maandag 29 op dinsdag 30 mei een explosie geweest. Er zijn geen gewonden gevallen. Wel raakte de voordeur van het theehuis beschadigd door de ontploffing.


Rond 03.00 uur was er een enorme knal te horen. Agenten waren er snel en sloten de Schiedamseweg tijdelijk in beide richtingen af voor onderzoek. Er zijn sporen en camerabeelden veiliggesteld. Hierop is helaas alleen te zien dat iemand in het zwart gekleed, vermoedelijk zwaar vuurwerk afsteekt bij de portiek en wegrent. In de omgeving is gezocht maar helaas is nog niemand aangehouden.

Het onderzoeksteam komt graag in contact met getuige. Heeft u iets verdachts gezien rond 3:00 uur? Of heeft u bijvoorbeeld een (deurbel)camera in de omgeving hangen waar mogelijk wat op te zien is? Neem dan contact op met de politie.

Melden helpt
Door alerte buurtbewoners die 112 belden vanwege een verdachte situatie zijn al eerder aanslagen voorkomen. Ook zijn tips essentieel bij het oplossen van zaken. Weet u meer over één of meerdere explosies of schietpartijen of van handel in drugs, vuurwapens of vuurwerk, meld het! Hoe klein deze informatie soms ook lijkt, alles kan helpen deze vorm van geweld te stoppen. Dus heeft u tips of anderszins informatie die kan helpen in het onderzoek? Neem dan alstublieft contact op met de politie via 0900-8844. Blijft u liever anoniem, dan kunt u bellen met M. op 0800-7000. U kunt met informatie ook terecht bij het Team Criminele Inlichtingen. Het team TCI van de politie is getraind in het vertrouwelijk en in het geheim inwinnen van informatie van tipgevers die beschermd moeten worden. U kunt uw informatie veilig en afgeschermd bij hen kwijt via 088-6617734.