ROTTERDAM - In de vroege ochtend van zaterdag 13 mei heeft er een explosie plaatsgevonden in een woning aan de Olmendaal op Rotterdam-Zuid. De politie is een onderzoek gestart en zoekt getuigen.

Het is iets voor 05.00 uur als er een melding binnenkomt van een explosie. Als de agenten aankomen zien zij onmiddellijk de ravage die de explosie heeft veroorzaakt. Het was zo erg dat de twee bewoners met een hoogwerker uit de woning zijn gehaald. Zij zijn natuurlijk ernstig geschrokken, maar hebben gelukkig geen zware verwondingen. De ambulance heeft hen ter controle meegenomen naar het ziekenhuis.
Het team explosievenverkenning en de forensische opsporing hebben ter plekke in en rondom de woning onderzoek gedaan. De recherche gaat verder met dit onderzoek.

Camerabeelden, getuigen en informatie gezocht
Voor het onderzoek zijn getuigen en camerabeelden zeer welkom. Heeft u beschikking over een deurbelcamera, dashcam of bewakingscamera in deze straten of omliggende straten en is daarop rond de genoemde tijdstippen iets verdachts te zien, neem dan alstublieft contact op met de politie via 0900-8844 of laat de beelden achter via onderstaand tipformulier. Heeft u informatie die voor het onderzoek van belang kan zijn, deel dit alstublieft. Blijft u liever anoniem, dan kunt u bellen met M. op 0800-7000. U kunt met informatie ook terecht bij het Team Criminele Inlichtingen. Het team TCI van de politie is getraind in het vertrouwelijk en in het geheim inwinnen van informatie van tipgevers die beschermd moeten worden. U kunt uw informatie veilig en afgeschermd bij hen kwijt via 088 - 661 77 34.