ROTTERDAM - Even voor 1.00 uur werd het alarmnummer gebeld omdat er in de lucht werd geschoten op de Leliënstein in Rotterdam-Zuid. Op de aangegeven plek stonden vier mannen, die door de politie zijn aangehouden. De politie onderzoekt de zaak en komt graag in contact met mensen die getuige zijn geweest van het schieten.


Omdat er sprake was van een vuurwapen en dus van vuurwapengevaarlijke verdachten zijn de mannen aangehouden volgens een speciale techniek; de BenaderingsTechniek Gevaarlijke Verdachten (BTGV). De BTGV zorgt ervoor dat er tijdens de aanhouding zo min mogelijk kans op gevaar is voor de agenten, de omgeving en de verdachten zelf.

Na de aanhoudingen heeft de politie de omgeving onderzocht op sporen en de aanwezigheid van het vuurwapen. Er is een vuurwapen gevonden.

De politie is op zoek naar getuigen van het schieten en vraagt iedereen met informatie om contact op te nemen. Dit kan via 0900-8844, maar als u liever anoniem wil blijven, kunt u ook bellen met M. via 0800-7000. Of u kunt een vertrouwelijk gesprek aanvragen via het Team Criminele Inlichtingen.