Rotterdam - Op maandag 8 juli is rond het middaguur een winkel aan de Gruttostraat in Rotterdam-Zuid overvallen. Het onderzoek van de politie startte direct, maar helaas heeft dit nog niet geleid tot het vinden van de dader. De politie komt daarom graag in contact met mensen die mogelijk iets gezien of gehoord hebben.

Beeld: Stockfoto Politie

Gekleed in een zwarte jas met capuchon en een blauwe spijkerbroek, met een grijze muts op en een sjaal voor het gezicht; stapte een jongeman aan het begin van de middag de ‘tabaks- en tijdschriftenwinkel’ binnen. Achter de balie staat een medewerker. Met een mes in zijn hand eist de overvaller geld uit de kluis. De medewerker weert de overvaller af waarna de overvaller de winkel uit vlucht. Er wordt niets buitgemaakt.

De politie heeft sindsdien diverse getuigen gehoord, bewakingsbeelden teruggekeken en (buurt)onderzoek gedaan. Dit heeft nog niet geleid tot het vinden van de dader.

Vluchtroute

Getuigen verklaren dat de overvaller in de richting van de Korhaanstraat,  Fazantstraat en de Roodborststraat en de Tapuitstraat is gevlucht.

Signalement

- Man
- Blanke huidskleur
- Donker kleurige baard
- donkergrijs mutsje
- zwarte jas met capuchon met wit klein teken op linker borst
- blauwe spijkerbroek met donker vierkant (van ca. 6 cm bij 6 cm aan de zijkant, ter hoogte van het bovenbeen)
- donkere schoenen
- grijze tas met groene hengsels
- Sjaal: tijdens de overval bedekte de man zijn gezicht met een sjaal.

Opvallend detail: getuigen verklaren dat de overvaller al een poosje ‘rondhing’ op de kruising Fazantstraat-Gruttostraat.

Tips of beschikt u nog over camerabeelden?

Heeft u tips of een camerasysteem in deze of in één van de omliggende straten en is deze man hier op te zien, dan zouden wij deze beelden graag ontvangen voor het onderzoek. U kunt uw tips en beelden achterlaten via het tipformulier onder dit bericht of bellen met 0900-8844. Wilt u anoniem informatie doorgeven, bel dan M. via 0800-7000.