ROTTERDAM - In bureau Rijnmond, het regionaal opsporingsprogramma op RTV Rijnmond, vragen Openbaar Ministerie en politie morgen aandacht voor een inbraak, een babbeltruc, een verkeersongeval en de veiligheid van medewerkers van de pers.

Pers Veilig
Om maar met de laatste te beginnen, ……14 mei jl werd in Vlaardingen de woning van een persfotograaf met stenen bekogeld. Gelukkig raakte er niemand gewond, maar de politie en het Openbaar Ministerie nemen deze zaak zeer hoog op. Hoofd Officier van Justitie Hugo Hillenaar legt uit waarom dit soort acties onacceptabel zijn.

Getuigenoproepen
In deze aflevering van Bureau Rijnmond ook getuigenoproepen van een verkeersongeval op de President Rooseveltweg in Rotterdam en een inbraak in een ‘leerbedrijf’ op de Stadionweg in Rotterdam.

Babbeltruc
Op 22 april jl werd een 82-jarige dame uit Rotterdam slachtoffer van een babbeltruc. In plaats van eten te brengen, kwamen de daders haar sieraden halen. Er zijn beelden van het drietal.

Berlagepad
Aan het Berlagepad in Rotterdam is een steekincident geweest en daar is al meerdere keren aandacht voor gevraagd in Bureau Rijnmond en via sociale media. Een aantal verdachten is herkenbaar en onherkenbaar getoond en hebben zich al gemeld bij de politie. Deze week opnieuw beelden van (herkenbare) verdachten.

Bureau Rijnmond, donderdagmiddag rond 17.20 uur op RTV Rijnmond (herhaling elk half uur tot de volgende dag 17.00 uur).

Voor meer informatie en de afzonderlijke items kunt u terecht op www.politie.nl/bureaurijnmond en op de diverse sociale media.