ROTTERDAM - Feyenoord-Ajax moest afgelopen 19 december zonder publiek gespeeld worden vanwege de coronamaatregelen. Desondanks stonden rond het stadion honderden supporters. Velen van hen staken zwaar vuurwerk af en gingen later over tot het gooien van stenen en verkeersborden naar de spelersbus en aanwezige politie. Van al die relschoppers is er één persoon waar we in het bijzonder uw aandacht voor vragen.

Rond 13.00 uur zouden de spelersbussen van Feyenoord en Ajax aankomen bij stadion De Kuip. Toen bleek dat de bus van Ajax een andere route nam, namelijk over de Stadionweg richting de Olympiaweg, werden de aanwezige mensen woedend. Honderden aanwezigen renden in de richting van de dijk tussen de parkeerplaats voor het stadion en de Stadionweg terwijl ze kwetsende leuzen scandeerden. Vanaf dat moment waren een groot aantal knallen van zwaar vuurwerk te horen. Vrijwel onmiddellijk werden ook veel fakkels afgestoken en naar de aanwezige politievoertuigen gegooid.

De groep verzamelde zich vervolgens op de dijk tussen de Stadionweg en de parkeerplaats. Vanuit daar werd de focus van hen volledig gericht op de voertuigen van de politie. Daarbij werden er allerlei voorwerpen richting de voertuigen van politie gegooid. Van vuurwerk tot stenen. Eén persoon was daarbij prominent aanwezig. Deze persoon stond steeds vooraan en ging vol in de aanval. Hij deed dit met stenen, stukken van tegels, putdeksels, een motorhelm en verkeersborden. Hiervan zijn beelden. Vandaag tonen we foto’s van deze persoon in de hoop dat iemand thuis hem herkend en wij hem kunnen aanhouden zodat hij zich kan verantwoorden voor zijn daden.