Rotterdam - De laatste weken is in Bureau Rijnmond veel aandacht geweest voor babbeltrucs ‘in alle soorten en maten’. Dat heeft in sommige gevallen aanhoudingen opgeleverd. Daarnaast zijn er ook mensen in de onmiddellijke omgeving van mogelijke slachtoffers scherp genoeg geweest om tot aanhouding van verdachten over te kunnen gaan. Dit was het geval in twee zaken in Dordrecht.Hoek van Holland

In Bureau Rijnmond zijn echter een aantal weken geleden ook beelden getoond van een babbeltruc in Hoek van Holland en dat heeft helaas nog niet het gewenste resultaat opgeleverd. Donderdag worden de beelden van de verdachte opnieuw getoond, maar deze keer met geluid.

Vuurwerk

Op 5 november 2020 vond er een voetbalwedstrijd plaats tussen Feyenoord en CSKA Moskou. Een grote groep supporters bevonden zich in het centrum van Rotterdam. De groep bewoog zich over de Westersingel, waarschijnlijk met het idee om de spelersbus vanaf het hotel daar uit te zwaaien. Hierbij werden zeer veel fakkels tot ontbranding gebracht en werd er met zwaar vuurwerk gegooid. Resultaat? Vijf leden van de mobiele eenheid raakten gewond. Eén van hen kreeg een deel van het explosief tegen de hand en alle vijf hebben dusdanige gehoorschade dat over de herstelduur nog geen inschatting kan worden gemaakt. De politie is op zoek naar getuigen en beeldmateriaal.

Overval Lidl Maasluis

Op 4 januari vond een overval plaats op een vestiging van de Lidl in Maassluis. Aan deze overval werd dinsdagavond aandacht besteed in Opsporing verzocht. Dat leverde tot nu toe acht tips op waar de recherche mee aan de slag gaat. In Bureau Rijnmond van donderdag nogmaals het hele relaas en beelden van de overvallers.

Kijken dus, donderdagmiddag rond 17.20 uur op RTV Rijnmond (herhaling elk half uur tot de volgende dag 17.00 uur).

Voor meer informatie en de afzonderlijke items kunt u terecht op www.politie.nl/bureaurijnmond en op de diverse sociale media.