ROTTERDAM - Woensdagmiddag 23 juni liep een 14-jarige jongen het Sint Franciscus Gasthuis binnen met verwondingen. De jongen zou even daarvoor bij het grasveld op het Schelfplein/ Veelustraat in Rotterdam beschoten zijn. De politie komt graag in contact met mensen die iets gezien hebben of meer weten.


De jongen zat rond 16.30 uur met vrienden op een grasveld toen hij pijn voelde aan zijn rug. Hierop is hij in overleg met zijn huisarts naar het ziekenhuis gegaan, dat de politie alarmeerde. Zij startten een onderzoek, maar ze vonden geen hulzen. Na behandeling in het ziekenhuis, kon de jongen gelukkig naar huis.


Getuigen gezocht

De politie tast nog in het duister over wat zich gister aan het eind van de middag heeft afgespeeld en is op zoek naar getuigen. Mogelijk heeft u iets verdachts gezien rond dit tijdstip. Bent u getuige geweest, heeft u camerabeelden of tips? Dan horen we dit graag. Neem dan contact met ons op via onderstaande actieknoppen. Anoniem melden kan ook via 0800-7000.

Rotterdamse aanpak tegen wapenbezit

Ervaring leert dat het bezit van een vuurwapen leidt tot gebruik. En gebruik is niet alleen schieten. Gebruik is ook het tonen, dreigen of een machtpositie verwerven. Om het aantal schietincidenten en illegaal wapenbezit in onze regio terug te dringen, hebben de gemeente, het Openbaar Ministerie en de politie een aantal ongewone maatregelen ingevoerd. Naast de standaard aanpak is in 2019 gestart met persoonsgericht fouilleren en een tipgeldregeling: als dankzij een tip een vuurwapen in beslag kan worden genomen, kan de tipgever hier maximaal 750,- euro voor ontvangen. Om voor deze regeling in aanmerking te komen, kunnen mensen bellen naar het speciale telefoonnummer 06-33236432. Informatie van de inwoners van de stad zijn namelijk van cruciaal belang bij onderzoeken naar en het aanpakken van illegaal wapenbezit.