ROTTERDAM - Zaterdagavond 16 juli kort voor 23.00 raakte een 40-jarige Rotterdammer gewond bij een beschieting op de Dieze. Hij raakte lichtgewond. Een paar minuten later ging in het Schollebos, niet ver van het incident, een auto in vlammen op. De recherche spreekt graag met mensen die misschien iets gezien of gehoord hebben.

Update 19 juli: Voor deze zaak is een Team Grootschalig Onderzoek (TGO) opgestart. U kunt het team helpen door informatie en camerabeelden met ons te delen. Heeft u dus iets gezien of gehoord? Of heeft u camerabeelden in de omgeving van de Dieze of in de omgeving van het Schollebos waar de uitgebrande auto is aangetroffen? (Denk daarbij ook aan dashcambeelden en/of videodeurbelbeelden). Neem dan contact met ons op via één van de onderstaande mogelijkheden. Als u liever anoniem wil blijven, kunt u ook gebruik maken van Team Criminele Inlichtingen of Meld Misdaad Anoniem. De telefoonnummers vind u onderaan deze pagina.

Het slachtoffer wilde zijn auto net parkeren op de Dieze toen hij vanuit een andere auto werd beschoten. Gelukkig raakte hij slechts licht gewond. De verdachte ging er vervolgens vandoor. Een paar minuten later meldden getuigen dat er een brandende auto in het nabijgelegen Schollebos in Capelle aan den IJssel stond. De recherche onderzoekt of de auto en het schietincident met elkaar te maken hebben.

Een directe zoekactie naar de verdachte leverde in de nacht van zaterdag op zondag nog geen aanhouding op. Op zowel de plek van het schietincident als van de brandende auto is sporenonderzoek verricht. Agenten hebben aangebeld bij buurtbewoners die op dat moment nog wakker leken om te vragen of zij iets hebben gezien of gehoord van het incident, of misschien zelfs beelden hebben waarop de verdachte mogelijk te zien is, maar hebben nog niet iedereen kunnen spreken.

De rechercheurs willen heel graag in contact komen met iedereen die nog niet met politie heeft gesproken, maar denkt informatie of beelden te hebben over het schieten, de brandende auto of de vluchtweg van de verdachte. Die informatie kan heel waardevol zijn voor het onderzoek. Contact opnemen kan, desnoods anoniem, via onderstaande mogelijkheden.

Heeft u weet van een vuurwapen, meld het! Zo voorkomen we nieuwe schietpartijen. Als door uw tip een vuurwapen in beslag kan worden genomen, komt u in aanmerking voor maximaal €750,- tipgeld. Uw tip wordt vertrouwelijk behandeld door TCI. Zij beschermen uw gegevens. Bel de TCI tipgeldlijn: 06-33236432.