ROTTERDAM - Agenten van de politie in Rotterdam hebben op 15 november een 41-jarige man uit Capelle aan den IJssel aangehouden. Hij zou betrokken zijn geweest bij de overval op een juwelier aan de Poolsterstraat, eerder die middag. Bij de arrestatie losten de agenten een waarschuwingsschot. Niemand raakte daarbij gewond


Rond 13.45 overviel een gewapende man een filiaal van Siebel in Rotterdam Alexandrium. Hij bedreigde het aanwezige personeel met een vuurwapen en nam sieraden mee. Bij de overval raakte niemand gewond, maar het personeel bleef wel ontredderd en geschrokken achter. Tijdens de overval waren geen klanten in de winkel.

Na de overval vluchtte de dader met zijn buit de winkel uit en verdween uit het winkelcentrum. Agenten waren er snel bij om zich over het personeel te ontfermen en een zoektocht naar de dader te starten. Op de Capelseweg werd een auto gezien waarin de dader mogelijk was weggereden en de bestuurder werd met een Benaderings Techniek Gevaarlijke Verdachten aangehouden. Daarbij zag een agent zich genoodzaakt een waarschuwingsschot te lossen. De verdachte kon snel daarna veilig worden ingerekend. Hij zit vast.