ROTTERDAM - Afgelopen donderdag toonde Bureau Rijnmond, het regionale opsporingsprogramma van de politie Rotterdam, beelden van een man die 16 november een vrouw belaagd in de metro. Dankzij een tip is vandaag de verdachte aangehouden.


Maandag 16 november krijgt een vrouw de schrik van haar leven als ze wordt mishandeld in de metro. Omstreeks acht uur in de ochtend zit het slachtoffer in de metro vanuit Zuid richting Rotterdam Centraal. Op het moment dat ze gaat zitten, loopt een man naar haar toe en kijkt haar vreemd aan. Vervolgens kijkt hij naar haar telefoon en lijkt het erop dat hij dit mobieltje wil grijpen.

Het slachtoffer klemt de telefoon tegen zich aan, waarna de man aan de armen van de vrouw trekt. Zij wordt hierdoor uit haar stoel gelift en valt hard op de grond. Vervolgens loopt de dader weg. Het slachtoffer blijft geschrokken achter met pijn aan haar nek, schouder en rug.

Een kijker van Bureau Rijnmond tipt de politie over de identiteit van de verdachte, een 54-jarige Rotterdammer. Agenten hebben de man opgezocht bij zijn woning en aangehouden. De man is mee naar het bureau voor verhoor.