ROTTERDAM - Vandaag, maandag 6 december, zijn er twee nieuwe aanhoudingen gedaan voor de ongeregeldheden van vrijdag 19 november. Een 30-jarige man uit Krimpen aan den IJssel (nr 68) meldde zich donderdagavond snel na de uitzending van Bureau Rijnmond en maakte een afspraak om zich vandaag op het politiebureau te melden. Daar is hij vandaag aangehouden. De andere aanhouding betreft een 40-jarige man uit Schiedam (nr 61) die door diverse tipgevers werd herkend.


De Krimpenaar wordt verdacht van openlijke geweldpleging. Zo is op de beelden te zien dat hij gooide met stenen en een blikje bier naar politiebusjes en sloeg op de ramen. Hij is vandaag in verzekering gesteld en blijft voorlopig drie dagen vast zitten.
De ander is een 40 jarige man uit Schiedam. Er zijn ontzettend veel tips binnen gekomen op zijn foto. Hierdoor kon het rechercheteam zijn identiteit achterhalen. Hij is onder andere verantwoordelijk voor het op straat gooien van kliko afvalbakken.

Afgelopen vrijdag hielden we al een 30-jarige man (na onderzoek en DNA match) en een 44 - jarige man (nr 63) aan. Die laatste moet zich aanstaande woensdag verantwoorden voor de rechter. Het team gaat onverminderd door en bekijkt nog steeds beelden.

Nieuwe foto’s in Opsporing Verzocht
Vanaf donderdag 2 december zijn de eerste reeks verdachten getoond. Dit leverde tientallen tips op en al de nodige aanhoudingen.
Er worden nog steeds tips onderzocht. Iedereen uit de eerste reeks die nog niet is herkend, wordt komende dinsdag getoond in Opsporing Verzocht. Daarnaast worden in Opsporing Verzocht ook nieuwe verdachten getoond.

Heel veel dank
Inmiddels hebben we ruim 30 tips binnen. Dat is heel waardevol voor het onderzoek.
We willen iedereen hier enorm voor bedanken en hopen dat u ons blijft helpen in het herkennen van (nieuwe) personen op de beelden.
Tippen kan nog steeds via de gratis opsporingstiplijn op 0800-6070. Maar uiteraard ook anoniem op 0800-7000 en gemakkelijk via onderstaand formulier.

https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/november/07-wie-zijn-verantwoordelijk-voor-de-rellen-op-de-coolsingel.html