ROTTERDAM- Het onderzoek naar de omstandigheden rond de overleden vrouw die donderdag 23 april werd gevonden is in volle gang. Uit de eerste resultaten blijkt dat de vrouw vermoedelijk al enkele jaren dood in de woning lag. Bij sectie op het lichaam zijn geen uiterlijke sporen van geweld gevonden. Het onderzoek naar de exacte doodsoorzaak loopt nog. Voor het officieel vaststellen van de identiteit is meer onderzoek nodig, maar het sterke vermoeden is dat het gaat om de Rotterdamse bewoonster. In het onderzoek naar het overlijden en stilhouden van de dood van de vrouw is een reeds overleden vriend van haar in beeld gekomen. Zijn rol wordt onderzocht.

Sinds 19 maart stond de vrouw bekend als vermist en donderdag 23 april werd ze overleden gevonden. Een team van rechercheurs startte vervolgens een groot onderzoek. Daarbij stelden forensisch experts sporen veilig in de woning en werd het lichaam van de vrouw uitgebreid onderzocht. Die onderzoeken zijn nu afgerond.

De politie onderzoekt de rol van een vriend van de bewoonster bij haar overlijden en het onontdekt houden van haar dood. De Rotterdammer overleed in januari op 62-jarige leeftijd en had regelmatig contact met de vrouw. Ook in zijn woning aan de Van Moorselstraat is uitgebreid sporenonderzoek verricht. Rechercheurs spreken met leden van beide families en andere getuigen om een zo compleet mogelijk beeld te krijgen. Dat onderzoek gaat onverminderd door.