ROTTERDAM - “Geef me je geld, anders maak ik je dood.” Met deze tekst en onder bedreiging van een schroevendraaier eiste een man gisteravond geld bij een supermarkt aan de Oudedijk in Rotterdam. Hij deed een greep uit de kassa en ging er vandoor. Deze overval vertoont gelijkenis met twee eerdere overvallen, op 3 februari bij een benzinestation aan de Vredenoordkade en een dag daarvoor bij een winkel aan de Goudsesingel. In alle gevallen komt het signalement van de overvaller overeen.


De man stond gisteravond iets voor zeven uur met een pak fruitsap in de rij te wachten, maar bleek niet van plan iets af te rekenen. Hij greep zijn kans toen hij aan de beurt was. Het signalement van de verdachte komt overeen met de eerdere twee overvallen. Het gaat om een blanke of lichtgetinte man van tussen de 30 en 45 jaar oud. Hij heeft kort donker haar. Gisteren droeg hij een Adidas trainingsbroek en een Bayern Munchen trainingsjas.

Heeft u informatie?
Was u getuige van de overval van gisteravond, of van een van de eerdere genoemde overvallen? Heeft u informatie en nog niet met de politie gesproken? Wij horen u graag! U kunt bellen met 0900-8844. Anoniem uw tip melden kan ook, via M op 0800-7000. Of vul onderstaand tipformulier in.