ROTTERDAM - In de nacht van maandag 29 op dinsdag 30 november probeerden twee jongens, tot grote schrik van een winkelmedewerker, de BP aan de Groene Kruisweg in Rotterdam te overvallen. Hier slaagden zij niet in en ze sloegen op de vlucht. De politie is hard op zoek naar hen.


Het is dinsdag 30 november iets na 12 uur ’s nachts als een medewerker van de BP de schappen in het winkelgedeelte wil bijvullen. Normaal gesproken zit hij altijd in een beveiligd gedeelte in het tankstation, maar voor het bijvullen van de schappen, moet hij hier even uit. Gelukkig heeft de medewerker de schuifdeuren bij de ingang van het tankstation wel op slot gedaan, want net als hij de schappen aan het bijvullen is –buiten het beveiligde gedeelte- ziet hij twee jongens naar de ingang rennen. Ze proberen met kracht de deuren te openen. Dit lukt niet en de overvallers roepen dat de medewerker de deuren moet openmaken. De medewerker werkt hier niet aan mee, waarop de overvallers met een hard voorwerp op de deuren slaan. Hierdoor breekt de ruit gedeeltelijk, maar gelukkig konden de mannen niet binnenkomen. De medewerker drukte de overvalalarmknop in, waarna de politie direct op de melding af kwam. De twee jongens waren toen al gevlucht over het fietspad in de richting van de RET metroremise.

Er zijn bewakingsbeelden veiliggesteld, waarop de poging overval duidelijk is te zien. Helaas hebben we de verdachten nog niet in beeld en zijn we hard op zoek naar hen. Het gaat om twee licht getinte mannen van ongeveer 16-18 jaar oud. Beiden waren in het zwart gekleed en droegen bivakmutsen en een sjaal voor de mond. De ene jongen is tussen de 1.75 en 1.80 meter en de andere jongen tussen de 1.65 en 1.70 meter.

Heeft u meer informatie? Neem dan contact met ons op via onderstaande knoppen.