ROTTERDAM - Maandag 23 augustus hield de politie, in verband met het schietincident op de Diergaardesingel eerder deze maand, een 24-jarige man uit Rotterdam aan. Hij wordt in verband gebracht met dit schietincident. De politie onderzoekt zijn rol.

Op dinsdag 10 augustus rond 16.30 uur kreeg de politie melding van een schietincident aan de Diergaardesingel in Rotterdam. Hierbij werd een woning geraakt, maar er vielen gelukkig geen gewonden. De politie doet sindsdien onderzoek naar het incident. Direct na het incident werd een signalement van een mogelijke schutter verspreid. Op basis hiervan kon gisteren een verdachte worden aangehouden.

Getuigen gezocht
Het onderzoek gaat verder en de politie sluit meer aanhoudingen niet uit. Tips en informatie zijn daarom van harte welkom. Weet u meer, heeft u iets gezien of bezit u camerabeelden en heeft u nog geen contact gehad met de politie? De politie hoort graag van u via onderstaand tipformulier of 0900-8844. Anoniem kan natuurlijk ook via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Tipgeldregeling
Als reactie op de vele schietpartijen in de openbare ruimte en om te voorkomen dat er slachtoffers vallen, heeft de hoofdofficier van justitie in Rotterdam eerder al een beloning uitgeloofd voor tips die leiden tot het vinden van vuurwapens.

Wie weet heeft van het bezit van een vuurwapen kan hierover vertrouwelijk tippen bij het Team Criminele Inlichtingen (TCI) van de politie. Door informatie te delen bij het speciale team, dat getraind is in het vertrouwelijk inwinnen van informatie en het afschermen van informanten, worden tipgevers met maximaal €750,00 beloond, afhankelijk van het soort wapen dat aangetroffen wordt.