ROTTERDAM - De politie in Rotterdam is op 14 september een Team Grootschalige Opsporing gestart, nadat een dag eerder een man op straat werd neergeschoten.


Op 13 september om 22.35 uur raakte een 57-jarige man met onbekende woonplaats zwaar gewond toen hij op de Laantjesweg in Rotterdam Zuid door een onbekende man werd neergeschoten. Politie, ambulancedienst en een mobiel medisch team waren er snel bij voor de eerste hulp aan het slachtoffer, maar dat mocht niet baten. De man stierf ter plekke aan zijn verwondingen.

Onderzoek
Dezelfde avond en nacht werd al een uitgebreid buurt- en forensische onderzoek gestart en gingen agenten op zoek naar getuigen en camerabeelden. De start van het TGO van 20 rechercheurs was de volgende dag een feit.

Getuigen en beelden welkom
Bij dit onderzoek kan de politie de hulp van het publiek dan ook bijzonder goed gebruiken.
Was u getuige van het schietincident? Heeft u voorafgaand of na het schieten een of meerdere mensen zien wegrijden of wegrennen? Heeft u andere informatie die helpt in het onderzoek. Deel het met de politie. Ook camerabeelden van een bewakingscamera, dashcam of bijvoorbeeld deurbelcamera die op 13 september rond 22.35 uur zijn uitermate welkom, ook uit de directe omgeving van de Laantjesweg. U kunt uw informatie kwijt via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Of vul onderstaande tipformulieren in.