ROTTERDAM - Op de Soetendaalseweg in Rotterdam reed even voor 19.00 uur een vrouw met haar auto in op een agent. Ze raakte de agent tegen zijn knieën, die zich daarop zo bedreigd voelde dat hij een schot op de auto loste.


De bestuurster (21) en haar bijrijder (23), beiden uit Rotterdam, konden toen worden aangehouden. De bijrijder was net bij de vrouw ingestapt na een achtervolging te voet door de agent die hem aansprak op groepsvorming. De verdachte had daar al eerder een waarschuwing voor gehad.

Een agent constateerde de groepsvorming bij de voetbalkooi aan de Heer Vrankestraat. Hij wilde de personen aanspreken, maar een van hen, die al eerder een formele waarschuwing had gehad, ging er gelijk vandoor. De agent rende hem achterna, maar de man waarschuwde een auto en stapte in bij een vrouw. Intussen stond de agent voor de auto, maar dat hield de bestuurster niet tegen. Ze reed tegen de knieen van de agent aan. Die voelde zich zo in het nauw gedreven dat hij op de auto schoot. Niemand raakte daarbij gewond.

Na het schot konden de twee inzittenden worden aangehouden. De agent maakt het naar omstandigheden goed. Het incident wordt verder onderzocht.