ROTTERDAM - In Bureau Rijnmond, het regionaal opsporingsprogramma van Openbaar Ministerie en politie op Rijnmond, worden wekelijks beelden getoond van misdrijven in de regio. Deze week is er in de uitzending ook aandacht voor een zaak uit Brabant.


Ontvoering
In september van het vorige jaar werden twee mannen in Roosendaal ontvoerd, gegijzeld, mishandeld en afgeperst door drie andere mannen. De slachtoffers werden vrijgelaten in Hoogvliet en hun auto werd teruggevonden in Spijkenisse.

Inbraak
Vier personen waren kennelijk van plan in te breken in een woning in de Mahatma Gandhistraat in Rotterdam. Een gil van de bewoner en een felle buitenlamp zorgden er voor dat zij eieren voor hun geld kozen. Er was gelukkig wel tijd genoeg om beelden van hen te maken.

Overval
In Dordrecht werd 10 februari op het P.A. de Kokplein een restaurant overvallen door drie mannen. De politie is op zoek naar getuigen.
Overval op een taxichauffeur

Al eerder werd in Bureau Rijnmond aandacht gevraagd voor de overval op een taxichauffeur aan de Appelgaard in Spijkenisse door drie mannen. Na de uitzending werd een verdachte aangehouden maar daarmee is de zaak nog niet opgelost. De politie is nog steeds op zoek naar de mannen.

Kijk op donderdagmiddag rond 17.20 uur op RTV Rijnmond (herhaling elk half uur tot de volgende dag 17.00 uur).

Voor meer informatie en de afzonderlijke items kunt u terecht op www.politie.nl/bureaurijnmond en op de diverse sociale media.