ROTTERDAM - Afgelopen nacht vonden op Zuid twee schietincidenten plaats. Op de Rose-Spoorstraat werd om 1.50 uur een auto beschoten. Kort daarop zijn twee verdachten aangehouden. Om 2.15 uur werd een woning aan de Vuurplaat beschoten. In beide gevallen raakte niemand gewond. De schietincidenten lijken volledig los te staan van elkaar, maar baren de politie wel zorgen. Om daders aan te houden en vuurwapengeweld aan te kunnen pakken, vraagt het de hulp van bewoners.

Rose-Spoorstraat


Aan de beschieting van de auto lijkt een ruzie tussen drie mannen voorafte zijn gegaan. Eén van de mannen stapte na de ruzie in de auto, die vervolgens door één van de andere twee mannen werd beschoten. De inzittende van de auto, een 25-jarige Rotterdammer, bleef ongedeerd. De politie werd gebeld en kreeg een signalement en vluchtrichting door van de twee verdachten. Even verderop in die richting zagen zij twee mannen die voldeden aan de beschrijving. Zij zijn middels een BTGV, BenaderingsTechniek Gevaarlijke Verdachten, aangehouden. Het gaat om twee Rotterdammers van 22 en 31 jaar oud. De politie doet nader onderzoek en komt hiervoor graag in contact met getuigen of mensen met beelden.


Vuurplaat


Omstanders hoorden om kwart over twee ’s nachts meerdere schoten aan de Vuurplaat. Daar bleek de woning van een ouder echtpaar beschoten te zijn. Niemand raakte gewond. De daders zijn gevlucht. De politie doet onderzoek. Waarom deze woning is beschoten is onduidelijk. Mogelijk hebben de daders de verkeerde woning beschoten.


Getuigen en beelden gezocht


Naar beide schietincidenten van vannacht doet de politie uitgebreid onderzoek. Net als bij alle onderzoeken zijn getuigen en camerabeelden hierbij van groot belang. De politie vraagt iedereen die iets heeft gezien of gehoord, die iets weet van een mogelijke aanleiding of wie hier achter kan zitten om zich te melden. Ook zijn beelden van een bewakingscamera, dashcam of deurbelcamera zeer welkom. Informatie en beelden kunnen via het formulier onder deze pagina worden geüpload. Ook kunt u bellen naar 0900-8844. Heeft u informatie die u liever vertrouwelijk wilt melden, dan kunt u contact opnemen met TCI, Team Criminele Inlichtingen: 088 - 661 77 34. Uiteraard kunt u ook anoniem melden via 0800-7000.


Tipgeld voor vuurwapens


De politie hoopt ook op steun van bewoners om nieuw geweld te voorkomen. Om het aantal schietincidenten terug te dringen is in 2019 gestart met een tipgeldregeling. Als dankzij een tip een vuurwapen in beslag kan worden genomen, kan de tipgever hier maximaal 750,- voor ontvangen. Het idee hierachter is dat een vuurwapen nooit onschuldig is. Vuurwapenbezit leidt tot vuurwapengebruik. Help vuurwapengeweld aan te pakken, meld het als je weet van een vuurwapen. Doe dit vertrouwelijk via het speciale telefoonnummer 06-33236432 en kom in aanmerking voor de beloning van max 750,-

Meer informatie:
https://www.politie.nl/nieuws/2020/mei/13/07-rotterdamse-politie-lanceert-speciaal-telefoonnummer-voor-melden-vuurwapens.html