ROTTERDAM - In een woning aan de Kamperfoeliestraat in Rotterdam heeft op 15 november een uitslaande brand gewoed. De schade is enorm, maar gelukkig raakte niemand gewond. De politie gaat uit van brandstichting en zoekt getuigen en beelden.

Rond middernacht werd de bewoner opgeschrikt door een harde knal in zijn benedenwoning, waarna direct een grote brand ontstond. De man kon zijn woning tijdig verlaten en waarschuwde meteen zijn bovenburen, die hun huis ook op tijd konden verlaten. De brandweer wist te voorkomen dat de brand oversloeg naar buurpanden, maar de inboedel was niet meer te redden; beide woningen brandden volledig uit. Twee bewoners werden door ambulancepersoneel nagekeken, nadat ze rook hadden ingeademd. De man en zijn bovenburen zijn elders ondergebracht en kunnen voorlopig niet naar hun woningen terug. Voor vijf bewoners van omliggende woningen werd een slaapplaats voor de nacht geregeld.

Informatie en beelden welkom
De politie gaat uit van brandstichting en is een onderzoek gestart en daarbij is de hulp van getuigen zeer welkom. Wie voorafgaand aan de brand bij het bewuste pand iets of iemand gezien heeft en dat nog niet met de politie heeft gedeeld, wordt gevraagd dit alsnog te doen. Maar ook beelden, bijvoorbeeld van een beveiligings- of deurbelcamera of dashcam zijn zeer welkom. U kunt bellen naar 0900-8844 en vragen naar de afdeling opsporing van district Rotterdam-Zuid. Blijft u liever anoniem? Bel dan met 0800-7000.