ROTTERDAM - Twee mannen zijn vanavond gecrasht op de Kerstendijk in Rotterdam-Zuid. Zij reden op hoge snelheid tegen een auto terwijl op de achterbank een kindje in een maxi cosi zat. Ze zijn te voet gevlucht. De politie is naarstig naar hen op zoek. Tips zijn van harte welkom.


Eén van de mannen had eerder bij een supermarkt op de Bredenoord een paar blikjes drank gestolen. Hij stapte bij zijn metgezel in de auto met op de achterbank het kindje. Met de auto reden ze in op de beveiliger die hen kon ontwijken. Daarna reden zij op hoge snelheid verder waarbij ze vier geparkeerde voertuigen beschadigden. Vervolgens ramden zij op hoge snelheid een auto. Volgens omstanders tolde de auto van de mannen rond na de klap. De klap was zodanig hard dat de airbags uitklapten. De mannen verlieten de auto met het kindje in de maxi cosi. Omstanders verklaarden dat zij weg renden.

De politie is naar de mannen op zoek. De man die het kindje droeg was een lange man, blank, blond haar en hij had een grijze trui aan. Heeft u de mannen of de man met de maxi cosi zien rennen in de omgeving van de Kerstendijk rond 18u vanavond of heeft u andere informatie die relevant kan zijn, bel dan 0900-8844. Ziet u de mannen op dit moment of heeft uw informatie spoed, bel 112.