ROTTERDAM - Met de aanhouding van een 38-jarige Rotterdammer donderdagavond hoopt de politie vier overvallen en de diefstal van een auto op te lossen. Tussen 29 januari en 11 februari vonden drie overvallen en een poging daartoe plaats, die opvallende overeenkomsten hadden. Na intensief onderzoek kon gisteren een verdachte worden aangehouden. Hij stond op het punt om in een auto te stappen, die kort voor de eerste overval was gestolen.


De eerste overval die aan deze verdachte wordt gelinkt is die op een supermarkt aan het Prinsenplein op woensdagavond 29 januari. De tweede overval bleef bij poging op een drogist aan de Goudsesingel. De derde was een dag later, op een tankstation aan de Vredenoordkade. Dinsdagavond 11 februari rond 19.00 uur was de vierde overval in de reeks, waarbij de werkwijze steeds zeer overeenkwam.

Het Regionaal Team Overvallen, dat alle zaken behandelde , sprak uitgebreid met getuigen, vroeg camerabeelden op en deelde die beelden ook onder collega’s. Daaruit vloeide een herkenning van een mogelijke verdachte.

Verdachte opgewacht
Samen met het basisteam, het flexteam en Team Parate Eenheid zetten ze donderdagavond ongezien de wijk af waar de verdachte op dat moment verwacht werd. Even voor 19.30 uur kon hij worden aangehouden in de buurt van het Noordeinde. Hij stond op het punt in een auto te stappen die kort voor de overval op het Prinsenplein was gestolen. De auto is meegenomen.

Het onderzoek naar de verdachte wordt voortgezet.