ROTTERDAM - De politie hield maandagavond ruim 50 relschoppers aan naar aanleiding van de forse ongeregeldheden op de Beijerlandselaan in Rotterdam-Zuid. De relschoppers richtten vernielingen aan, plunderden diverse winkels en bekogelden de politie met onder andere stenen en vuurwerk. Bij deze ongeregeldheden raakte een politieagent gewond. De ME voerde charges uit, na enkele uren keerde de rust terug. De politie doet onderzoek naar de andere relschoppers middels camerabeelden. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.


Bron foto: Joëy Heijstek | MediaTV.nl

Rond 19.30 uur verzamelde op de Beijerlandselaan een groep jongeren. Naar aanleiding van de berichtgevingen op de sociale media waren agenten extra alert en werd deze groep gesommeerd te vertrekken uit het gebied. Hier voldeden de jongeren niet aan, waarop de politie groot opschaalde. De groep jongeren werd groter en op het hoogtepunt waren er een paar honderd relschoppers op de been. Agenten werden bekogeld met stenen en vuurwerk, ook brachten de relschoppers vernielingen aan, plunderden verschillende winkels en ook brandstichting werd niet geschuwd. Agenten konden door hun aanwezigheid voorkomen dat nog meer winkels werden geplunderd. Het politiebureau aan het Sanderlingplein kreeg stenen door de ruit en ook hier werd getracht brand te stichten.Door snel ingrijpen, kon voorkomen dat het politiebureau in brand vloog. In het pand waren op dat moment geen mensen aanwezig.

Inzet politie
Om de rust terug te laten keren in het gebied schaalde de politie verder op. De ME was aanwezig en voerde diverse charges uit. Ook werd de waterwerper in gezet en overwoog de politie op enig moment om traangas te gaan gebruiken om de relschoppers te verspreiden. Rond 20.30 uur loste een agent een waarschuwingsschot nadat zij in het nauw werden gedreven door een aantal relschoppers.

Collega gewond
De politie hield zo’n 50 relschoppers aan. Bij de aanhouding van een verdachte is een agent gewond geraakt. Hij raakte gewond aan zijn been en is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. De politie doet onderzoek naar de opruiers en relschoppers en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Oproep tot het delen van beelden
Heeft u videobeelden of foto’s gemaakt van deze ongeregeldheden? Deze ontvangen we graag. Via deze link kunt u de beelden uploaden. Of stuur ze privé via onze social media kanalen.