ROTTERDAM - Woensdagmiddag 18 maart controleerden agenten een personenauto op de Dordtselaan. Toen zij de inzittenden aanspraken, zagen zij dat in het voertuig een plastic tas liggen. Bij nader onderzoek van de mannen en het voertuig bleek dat in deze plastic tas ruim 200.00 euro aan contact geld zat. De twee inzittenden waaronder de 53-jarige eigenaar en een 43-jarige passagier werden direct aangehouden ter zake witwassen en het geld werd in beslag genomen.


Nog meer cash
Agenten pakten direct door en deden een doorzoeking in de woning van de 53-jarige eigenaar van de auto. Daarbij werd een zeer duur horloge en nog bijna 100.000 euro aangetroffen. Daarmee was de koek nog niet op. De eigenaar van de auto bleek ook nog betrokken te zijn bij een coffeeshop in de wijk. Ook daar werd direct een doorzoeking uitgevoerd. Bij deze doorzoeking bleek dat er aanzienlijk meer softdrugs in de coffeeshop waren opgeslagen dan wettelijk is toegestaan. In totaal werd meer dan drie kilo aan softdrugs en meer dan achttien kilo aan spacecake aangetroffen. Ook namen de agenten de boekhouding van de coffeeshop in beslag voor nader onderzoek.

Ondermijning
De aanpak van ondermijning en excessief geweld is voor politie, OM en gemeente topprioriteit. Bewoners en ondernemers kunnen helpen door signalen door te geven aan politie of gemeente. Zo kunnen wij samen een vuist maken om ondermijning krachtig te bestrijden. Ondermijnende criminaliteit, wat is dat nou eigenlijk? De exacte definitie is moeilijk in een zin samen te vatten, maar grofweg betekent het de vermenging van de onderwereld en de bovenwereld. Het is een maatschappelijk probleem. Praktijkvoorbeelden zijn er te over: De buurman die wiet verbouwt op zijn zolder waardoor brand kan ontstaan, mensenhandelaren die hun slachtoffers dwingen tot prostitutie, maar ook overlastgevende hangjongeren op een pleintje die ervoor zorgen dat omwonenden geen aangifte durven te doen. Ondermijnende criminaliteit raakt ons allemaal.

Heeft u informatie over verdachte praktijken, bel 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel 0800-7000 of ga naar www.meldmisdaadanoniem.nl. Wilt u afgeschermde informant worden en uw informatie vertrouwelijk delen, bel dan naar het Team Criminele Inlichtingen via 079-3458 999.

Lees hier meer over ondermijning