ROTTERDAM - In het onderzoek naar het dodelijk schietincident van maandag 11 oktober op de Schiltmanstraat, waarbij de 20-jarige Roncherello om het leven kwam, zijn twee nieuwe aanhoudingen verricht. Twee Rotterdammers van 20 en 21 jaar worden verdacht van betrokkenheid en zitten vast. Het onderzoek naar de toedracht gaat onverminderd door.


Maandagavond 11 oktober vond rond 22:15 uur een gewelddadige beroving plaats bij een pinautomaat aan de Putsebocht. Hierbij waren meerdere mannen betrokken, waaronder vermoedelijk de woensdag 1 december aangehouden verdachten. Een achtervolging volgde waarbij op de Schiltmanstraat op een Volkswagen Golf met daarin Roncherello, werd geschoten. De jonge Rotterdammer werd daarbij dodelijk getroffen. Hij overleed korte tijd later.

Eerder werden al twee Rotterdammers aangehouden, waaronder de vermoedelijke schutter. Het onderzoek naar andere betrokkenen bij de beroving en het daarop volgende schietincident gaat onverminderd door. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.