ROTTERDAM - Twee Rotterdammers van 21 en 25 jaar oud zijn dinsdagavond aangehouden nadat ze een 19 jarige stadsgenoot, onder bedreiging van een vuurwapen, hadden gegijzeld. Het slachtoffer werd gedwongen in te stappen in een witte Aygo en vervolgens diverse keren te pinnen aan de Kerstendijk. In de auto zaten drie mannen. Wie kent de derde dader?

Dinsdagavond rond 18.30 uur verliet het slachtoffer zijn woning. Op de kruising van de Voltaireweg met de Moliereweg stond een witte Aygo. Vanuit de auto werd het slachtoffer aangeroepen. Hij dacht dat de inzittenden hulp nodig hadden. Bij de auto gekomen werd hij bedreigd met een vuurwapen en moest in de auto plaatsnemen. Na diverse omzwervingen werd hij gedwongen bij een pinautomaat aan de Kerstendijk verschillende keren geld te pinnen. Op een onbewaakt moment, rond 21.45, kon hij bij het pinautomaat ontsnappen aan zijn belagers.

Gewaarschuwde agenten hielden korte tijd later op de Adriaan Volkerlaan, in de witte Aygo, de twee verdachten aan. Zij worden morgen voorgeleid voor de rechter-commissaris. De derde verdachte is nog zoek evenals het wapen.

Wie heeft informatie?
De politie is op zoek naar de derde verdachte. Dit is een man met een donkere huidskleur. Hij sprak regelmatig in het Papiaments. Is ongeveer 22 jaar oud, 1.87 meter lang en droeg een baseball pet op zijn hoofd. Op de voorzijde van zijn pet zaten witte tekens. Hij droeg een zwart/grijze Parajumper jas, een zwarte trainingsbroek die strak om zijn benen zat.

Heeft u informatie of kent u de verdachte, neem dan contact op met de politie via 0900-8844. U kunt ook anoniem bellen 0800-9000. Via onderstaand tipformulier kunt u natuurlijk ook u informatie achter laten.