ROTTERDAM - Dankzij een tip over een conflict dat mogelijk met vuurwapens beslecht zou kunnen worden is het arrestatieteam vanmorgen in de Rotterdamse wijk IJsselmonde een woning binnengevallen. Tijdens de doorzoeking van de woning zijn twee vuurwapens gevonden. Een 28-jarige bewoonster is aangehouden. Deze vondst bewijst nogmaals dat dit soort tips essentieel zijn om ernstige misdrijven te voorkomen en verdachten op te sporen.


Meerdere keren vlogen in de maanden juli en augustus kogels door de ruiten van onschuldige bewoners. “Meld het als je weet hebt van een wapen.”, riep Wim Hoek, districtschef van Rotterdam-Zuid, onlangs op. “Als politie zet we vol in op het oplossen van de schietpartijen én het voorkomen ervan, maar de informatie van bewoners, getuigen of bekenden is daarbij van enorm belang. Krijgen we tips, dan zullen we daar altijd opvolging aan geven.”

De instap van vandaag was zo’n opvolging van een tip. De tip over het conflict was eerder binnengekomen bij het Team Criminele Inlichtingen (TCI), een afdeling waar vertrouwelijk gemeld kan worden. De rechercheurs van TCI werken onzichtbaar, voor de afscherming en veiligheid van haar bronnen. De belangrijkste bronnen zijn informanten: mensen die in het geheim informatie doorgeven aan de politie. Met behulp van deze informatie kunnen ernstige misdrijven worden voorkomen of verdachten van ernstige misdrijven worden opgespoord.

Melden via TCI
Vanaf het eerste telefoontje blijft uw identiteit afgeschermd. Uw naam komt niet in een dossier en ook de advocaat van een verdachte of een rechter krijgt uw naam niet. Daar zorgt TCI voor. Uw veiligheid is voor ons belangrijker dan de informatie zelf, hoe goed die ook is.

Beloning
Voor het melden van vuurwapens heeft de TCI een speciaal nummer: 06-33236432. Wanneer uw tip leidt tot de vondst van een vuurwapen staat daar een beloning van max. €750,- tegenover.