ROTTERDAM - Woensdag 10 februari bedreigde een man de medewerkster van de snackbar met een vuurwapen en ging er met de inhoud van de kassa vandoor. Woensdag 21 juli werd een 20-jarige man uit Badhoevedorp aangehouden na uitgebreid onderzoek van het Regionaal Overvallen Team.

Rond lunchtijd worden in de snackbar de eerste klanten verwacht, dus het was ook helemaal niet raar toen een man de snackbar in de Binnenhof in de Rotterdamse wijk Ommoord binnenstapte en zijn bestelling deed. Toen de medewerkster naar de kassa liep om af te rekenen, sloeg het gedrag van de man om. Hij trok een vuurwapen en bedreigde daarmee de medewerkster. Hij eiste geld. De medewerkster schrok daar natuurlijk van en overhandigde de kassalade. De overvaller deed op zijn gemak het geld in zijn tas en liep toen rustig de snackbar uit.

De beelden van de overval werden gedeeld in het opsporingsprogramma Bureau Rijnmond en op social media. Een tip van een kijker bracht het onderzoek verder op gang. Dat leidde naar de 20-jarige verdachte uit Badhoevedorp die is aangehouden in zijn cel, waar hij al gedetineerd zat voor een ander vergrijp.