ROTTERDAM - Vanochtend is er een man van 30 jaar zonder vaste woon- en verblijfplaats aangehouden en vanmiddag een man van 44 uit Rotterdam. Rechercheurs kwamen bij de 30-jarige man uit door DNA sporen die werden teruggevonden op een van de vernielde politievoertuigen. Hij wordt verdacht van openlijke geweldpleging; hij heeft vernielingen aangericht aan drie politieauto’s. De man van 44 jaar gooide stenen naar ME bussen en heeft zichzelf naar aanleiding van de publicatie van verdachtenfoto’s in de media gemeld.

Sinds de dag na de rellen van 19 november is het team van 20 rechercheurs onder leiding van het Openbaar Ministerie onafgebroken bezig met het identificeren en opsporen van verdachten.

Donderdag 2 december zijn de eerste verdachten getoond aan de buitenwereld. Twee verdachten herkenden zichzelf en meldden zich bij de politie. Eén van hen, een 44-jarige Rotterdammer is vanmiddag direct aangehouden. De andere, een 30-jarige man uit Krimpen aan den IJssel zal op een later moment worden aangehouden. Hun beelden zijn direct van de website en de sociale media van de politie verwijderd.

In totaal zijn er inmiddels rond de 32 tips binnengekomen. De tips worden verder onderzocht. Daarnaast lopen ook andere vormen van onderzoek, onder andere het sporenonderzoek. Het sporenonderzoek, in dit geval het onderzoek aan een bloedspoor, leidde naar de 30-jarige verdachte zonder vaste woon- of verblijfplaats die vanmorgen is aangehouden.

Nog steeds worden er beelden bekeken op meer verdachten die een strafbaar feit op hun geweten hebben. Inmiddels hebben we ruim 10.000 uur aan beeldmateriaal binnen.

Dinsdag 7 december gaan er weer nieuwe verdachten naar buiten, onder andere via Opsporing Verzocht. Ook staan alle verdachten op de Gezocht-pagina op deze site. Tips zijn nog steeds welkom via de gratis tiplijn op 0800-6070 of anoniem via 0800-7000. Jezelf melden om publicatie te voorkomen, is ook nog steeds mogelijk.