ROTTERDAM - Agenten hielden vier verdachten aan bij twee steekincidenten die zowel zaterdag 29 en zondag 30 mei plaatsvonden in Brielle en Rotterdam. De slachtoffers zijn overgebracht naar nabij gelegen ziekenhuizen.


Rond zes uur zaterdagavond werd door buurtbewoners een 36-jarige Pool gewond aangetroffen op de Welleweg in Brielle. Agenten hielden in de directe omgeving drie, eveneens Poolse mannen aan, van 22, 24 en 24 jaar. Een ruzie bleek vooraf te zijn gegaan aan het steken. Het onderzoek naar de juiste toedracht loopt.

Tweede steekincident
In de nacht van zaterdag op zondag vond nogmaals een steekincident plaats. Rond half drie werd in een woning aan de Port Saidstraat een 38-jarige inwoner uit Arnhem gewond aangetroffen. Hij werd met spoed overgebracht naar het EMC. Aan de hand van het opgegeven signalement werd kort daarna een 38-jarige man aangehouden. Hij is ook afkomstig uit Arnhem.

Een ruzie in de relationele sfeer zou aanleiding zijn geweest voor dit incident. Ook hier wordt nader onderzoek verricht.