ROTTERDAM- In Bureau Rijnmond worden deze week beelden getoond van verschillende misdrijven, zoals een beroving en een poging doodslag.Straatroof


Op 2 mei fietste een dame op het fietspad aan de Maeterlinckweg in Rotterdam. Toen zij een man op een bruggetje passeerde werd zij plotseling door hem aangevallen. Zij viel, raakte flink gewond en de (opvallende) fiets met fietstas werd gestolen. De politie zoekt de man.

Poging doodslag

Op 21 maart werd een man met een mes gestoken omdat hij zou hebben voorgedrongen bij een coffeeshop in de Passarelstraat in Rotterdam. Wij tonen beelden van de verdachte.

Schietincident met dodelijke afloop
Vorige week vrijdag, 5 juni, werd op de Clazina Kouwenbergzoom een 58-jarige Rotterdammer doodgeschoten. Kort daarna werd een brandende auto gevonden op de Akkerwinde. Het vermoeden bestaat dat deze twee incidenten een verband hebben. De politie heeft een aantal vragen aan de kijker van Bureau Rijnmond.
Beroving

Een Rotterdammer dacht een mooie deal te kunnen sluiten via Marktplaats. Hij had een IPhone gevonden voor een mooie prijs. Het liep echter anders. Hij kreeg klappen en raakte zijn eigen telefoon en geld kwijt. Dit alles gebeurde op de Zaagmolenkade in Rotterdam.

Moord/doodslag
Op de Bramentuin in Rotterdam werd op vrijdag 29 mei een 30 jarige man doodgeschoten. Het onderzoek naar zijn dood is in volle gang, maar de politie heeft toch nog een aantal vragen over dit incident en de vlucht van de daders.


Kijk op donderdagmiddag rond 17.20 uur op RTV Rijnmond (herhaling elk half uur tot de volgende dag 17.00 uur).

Voor meer informatie en de afzonderlijke items kunt u terecht op www.politie.nl/bureaurijnmond en op de diverse sociale media.