ROTTERDAM - Morgenavond zal Bureau Rijnmond aandacht besteden aan een inbraak, een overval, een straatroof, een fraudezaak en een brandstichting. Van alle zaken zijn beelden van de daders en die worden getoond.

Straatroof
Op woensdag 21 oktober jl, om ongeveer 17.00 uur is een 20 jarige man op de Zuidendijk in Dordrecht overvallen en beroofd door een groepje jongeren. Zij reden op een lichtkleurige (witte) scooter met (grijze) krassen. Er worden beelden van de mannen getoond in de hoop dat een kijker van Bureau Rijnmond weet wie het zijn.

Inbraak
In een verzamelgebouw aan de Sluisjesdijk in Rotterdam werd in de nacht van woensdag 19 op donderdag 20 augustus ingebroken. Ook deze mannen ‘staan er keurig op’. Wie kent hen?

Pinner
Een dame uit Nootdorp heeft een bedrag van ruim 3600,- euro overgemaakt naar een andere rekeninghouder. Zij kreeg zogenaamd van haar schoondochter via WhatsApp het dringende verzoek geld over te maken. Het gevolg zal duidelijk zijn,……..het geld werd door een vreemde opgenomen van de bankrekening. Dit gebeurde in Capelle aan den IJssel. Er zijn heel goede beelden van deze pinner.

Overval
Op vrijdag 30 oktober is een supermarkt in de Van der Sluysstraat in Rotterdam overvallen door een man. De overval verliep niet helemaal zoals de overvaller waarschijnlijk had gehoopt. Waarom? Kijk naar Bureau Rijnmond en laat ons weten als u weet wie hij is.
Brandstichting

In de nacht van dinsdag 7- op woensdag 8 november, om ongeveer 01.00 uur brak er brand uit bij een interieurwinkel aan de Slinge in Rotterdam Zuid. Getuigen melden dat ze daarvoor glasgerinkel hoorden. Uit onderzoek blijkt dat kort daarvoor iemand twee keer een gooiende beweging naar het pand maakt. Daarna slaan de vlammen uit het pand. De politie is op zoek naar mensen die meer weten over wat zich daar afspeelde.

Bureau Rijnmond, donderdagmiddag rond 17.20 uur op RTV Rijnmond (herhaling elk half uur tot de volgende dag 17.00 uur).

Voor meer informatie en de afzonderlijke items kunt u terecht op www.politie.nl/bureaurijnmond en op de diverse sociale media.