ROTTERDAM - Dinsdagmiddag rond 13.00 uur is er een 18-jarige Rotterdammer aangehouden nadat hij in het bezit was van een vuurwapen. De politie kreeg de melding van een oplettende burger.


Nadat wij de melding ontvingen leidde het onderzoek , de agenten naar het adres van de man. Daar heeft de korpsonderhandelaar de verdachte uit zijn woning gepraat. In de woning werd daadwerkelijk een vuurwapen aangetroffen. De man is aangehouden en wordt verdacht van vuurwapenbezit.

Vuurwapen tipgeld
Vuurwapenbezit leidt tot gebruik van vuurwapens waarbij slachtoffers kunnen vallen. Om (vuurwapen)geweld in Rotterdam terug te dringen is één van de maatregelen een beloning voor tips die leiden tot het vinden van vuurwapens. Een tipgever kan daarvoor maximaal 750 euro krijgen.

Heb jij een tip over een vuurwapen? Bel dan met Team Criminele Inlichtingen (TCI). Deze afdeling gaat zeer vertrouwelijk om met de gegevens van de melder. De hoofdofficier van justitie bepaalt uiteindelijk of de tipgever met maximaal 750 euro wordt beloond.