ROTTERDAM - De politie heeft vannacht rond 5:45 uur een waarschuwingsschot gelost aan de Wolphaertsbocht in Rotterdam, nadat er melding was gedaan van een vuurwapen. De politie was snel ter plaatse en zag een persoon die voldeed aan het signalement. De verdachte luisterde niet naar de bevelen vanuit de politie en wilde ervandoor gaan.


Met in het achterhoofd dat er mogelijk een vuurwapen in het spel zou zijn, voelde de politie zich genoodzaakt een waarschuwingsschot te lossen. Hierna is de 27-jarige Rotterdammer aangehouden. Zowel bij fouillering als bij een zoekslag in de nabije omgeving, werd geen vuurwapen aangetroffen. De 27-jarige is daarom vervolgens heengezonden.

De politie is blij dat burgers meldingen maken van verdachte situaties. Ook al leidt dat niet altijd tot een resultaat. Daarnaast legt de politie graag de nadruk op dat het ook voor personen die niets te maken hebben gehad met een incident, het ontzettend belangrijk is om de bevelen van agenten op te volgen. Daarmee kunnen situaties als deze van vannacht voorkomen worden.