ROTTERDAM - Zes aanhoudingen, drie waarschuwingsschoten en twee in beslag genomen auto's zijn de gevolgen van de diefstal van een sieraad.Diefstal sieraad


Om ongeveer 15.00 uur vanmiddag werd een man in zijn woning aan de Heindijk bestolen door twee andere mannen. Zij waren bij hem in de woning om iets te verkopen. Plotseling grepen zij het sieraad en gingen er vandoor. Het slachtoffer ging er nog wel achteraan, maar raakte hen kwijt.

Waarschuwingsschoten
Slachtoffer en getuigen gaven een summier signalement en de beschrijving van een auto, een witte SEAT. In de Midddelharnisstraat zagen agenten een auto die op enkele punten aan het signalement voldeed. De bestuurder kreeg een stopteken. Hij stopte de auto en rende daar uit weg. Nadat de agenten twee waarschuwingsschoten hadden gelost, koos hij toch maar eieren voor zijn geld en kon hij worden aangehouden. Na onderzoek bleek dat deze man niets met de sieraaddiefstal te maken had en werd hij op vrije voeten gesteld.
Nieuwe aanhoudingen

Later vanmiddag werd een auto gezien in de Middelharnisstraat die sterk aan het signalement voldeed en de agenten krgen sterk het idee dat dat de gezochte auto was. In de auto zaten vijf inzittenden. Zij zijn door middel van een speciale procedure aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. Ook bij deze aanhouding was een waarschuwingsschot noodzakelijk. De politie onderzoekt de zaak en de rol die de inzittenden eventueel bij de diefstal hebben gehad.

Getuigenoproep
Hoewel een auto is in beslag genomen en arrestanten zijn gemaakt, is de politie toch op zoek naar getuigen van het incident, of van het vluchten van de verdachten. Heeft u iets gezien bij de flat of in de buurt van de Heindijk? Heeft u andere informatie? Neem dan contact op met de politie op 0900-8844 of via ‘M‘ 0800-7000.